Бившият кмет на Трън Станислав Николов, който блъсна 6-годишно дете с

...
 Бившият кмет на Трън Станислав Николов, който блъсна 6-годишно дете с
Коментари Харесай

Кмет на Трън блъсна дете - съд реши, че е невинен! Смъртни заплахи към свидетели да си мълчат?

 

Бившият кмет на Трън Станислав Николов, който блъсна 6-годишно дете с джипа си и му нанесе контузии за цялостен живот, е почтен. Решението е на Пернишкия областен съд. Мотивите към момента не са ясни. Близките на потърпевшия Ивайло дефинират решението като скандално и считат да се борят за правдивост до край, предава Нова телевизия.

Детето бе пометено от кметския джип в края на 2015 година пред учебното заведение в Трън. Първоначалната версия на проверяващите беше, че то не е ударено, а се е блъснало единствено в кметския автомобил. Впоследствие следствието претърпя цялостен поврат. От Трън делото беше преместено в Перник по разпореждане на основния прокурор.

От прокуратурата признаха още, че очевидци на случая са били притискани да мълчат, с цел да затруднят следствието. Към някои от тях са били отправяни и смъртни закани. Всичките автотехнически експертизи, както и  съдебно-медицинската, демонстрираха, че виновността за случая е на Станислав Николов.

Защо обаче съдията е постановил, че той е почтен? Според околните на детето изходът от делото е неуместен и решението на магистратите не е обективно.

Три години след случая Ивайло към момента се възвръща. Той върви на психолог, а контузиите му са за цялостен живот. За това време Станислав Николов не е попитал по какъв начин е детето, нито се е извинил.

Близките на Ивайло апелират решението на съда и не престават на последваща инстанция. Все още се надяват на съответно наказване за някогашния кмет на Трън. 

Катастрофата стана на 13 ноември 2015 година на кръстовище край учебното заведение в Трън. При опит да премине зад рейс момчето било блъснато от задницата на джипа на тогавашния кмет. Според обвиняването скоростта на колата на Николов е била 25 км в час. Освен това от прокуратурата показват, че той не е внимавал макар предупредителния знак " Деца " край образователното заведение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР